Visitekaartje!

Visitekaartje

Na veel nadenken en wijzigen is die er dan eindelijk.

Ons visitekaartje!

Ontzettend blij met het resultaat en de kleuren zijn precies zoals wij het in ons hoofd hadden.


Visitekaartje JJK Juridisch Adviesbureau
Visitekaartje JJK Juridisch Adviesbureau
0 commentaren

Hulp nodig bij een eigen bedrijf opstarten?

Hulp bij het starten van een onderneming

Twijfelt u over het starten van een onderneming? Heeft u geen idee hoe u een onderneming moet op starten? Geen nood! Wij van JJK Juridisch Adviesbureau kunnen u helpen.

Stappenplan

1. Wat wil ik doen met mijn onderneming

Om een onderneming op te starten zal u een idee moeten hebben. Zonder een idee kunt u namelijk geen bedrijf opstarten. Het is dan ook belangrijk dat u weet wat u wilt en wat u precies wilt gaan doen. Verder is het van belang om te weten wat uw wensen zijn voor een onderneming en wat u precies voor diensten wilt gaan leveren.

 

2. Hoe ga ik het aanpakken

Het is handig om een overzicht te maken van de dingen die u moet regelen en die gedaan moeten worden om de onderneming op te starten. Dit zou u kunnen doen aan de hand van een ondernemingsplan.  Dit is niet verplicht als u geen krediet wilt aanvragen bij de bank, maar het is wel aan te raden om dit voor uzelf op te stellen.

 

3. De rechtsvorm van uw onderneming

De keuze voor een rechtsvorm is afhankelijk van uw situatie. Wat voor diensten u gaat verlenen of wat voor product u op de markt wil brengen. Tevens is uw financiële aspect ook van belang voor het kiezen van de juiste rechtsvorm. 

 

4. Afronding en opstarten van de onderneming

Als u de stappen heeft doorlopen komen we bij de afronding van het stappenplan. Als u het ondernemingsplan heeft opgesteld en de rechtsvorm etc. heeft gekozen, is het tijd om de onderneming in te gaan schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Indien er geen notariële akte vereist is voor de oprichting dan kunnen wij u helpen met de inschrijving.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wat JJK Juridisch Adviesbureau voor u kan betekenen?

Dan kunt u ons bereiken via het contactformulier of via ons telefoonnummer: 06-23339261.

 

 


Locatie

JJK Juridisch Adviesbureau

Arnhemseweg 164

3817 CL Amersfoort

jjkjuridischadviesbureau@gmail.com

06-23339261


0 commentaren

HBO Jurist

Tegenwoordig is het niet meer nodig om voor elk juridisch geschil een advocaat in te schakelen. Voor bepaalde zaken mag uzelf procederen, maar u kunt natuurlijk ook een HBO jurist hiervoor inzetten.

Elke advocaat is een jurist, maar niet elke jurist is advocaat. Een belangrijk verschil.

 

Wat is het verschil tussen een HBO jurist en een advocaat?

Ten eerste het uurtarief. Over het algemeen zijn advocaten duur, hun uurtarief ligt gemiddeld rond de 200 euro. Terwijl HBO juristen gemiddeld een uurtarief hanteren van 80 euro per uur. Dit is een groot verschil, terwijl u er hetzelfde voor terug krijgt.

Advocaten hanteren soms ook nog 6% kantoorkosten bovenop het uurtarief.

 

Wat zijn de voordelen van een HBO jurist?

Een HBO jurist zoekt eerder naar een praktische oplossing dan naar een juridische oplossing. Over het algemeen is een HBO jurist op meerdere rechtsgebieden gespecialiseerd. Een advocaat is beperkt tot hetgeen waar hij in is afgestudeerd.

 

HBO juristen mogen procederen!

Voor bepaalde zaken mogen juristen procederen. Het gaat hierbij om civiele zaken: huur- en pachtzaken en arbeidszaken, lichte strafzaken en consumentenkrediet (40.000 euro) en vorderingen tot 25.000 euro.

Vanaf 1 juli 2011 is de grens van 5.000 euro omhoog gegaan naar 25.000 euro.

Deze zaken worden beslecht door de kantonrechter.

 

Tevens kunt u een HBO jurist ook inschakelen bij zaken op het gebied van bestuursrecht.

Bij bestuursrechtelijke zaken staat de burger tegenover de overheid. Bij bestuursrechtelijke zaken is dus geen advocaat verplicht. Dit geldt ook bij hoger beroep bij de Centrale Raad van Beroep en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

In deze zaken is een advocaat dus niet verplicht, het mag natuurlijk wel. Dit geldt tevens ook voor het inschakelen van een jurist. U mag in deze zaken zelf procederen, maar u kunt ook een jurist machtigen om dit voor u te doen.

 

Voorafgaand aan een proces zult u afhankelijk van de soort zaak een dagvaarding moeten opstellen. JJK Juridisch Adviesbureau wil u graag helpen bij het opstellen van deze dagvaarding en u begeleiden in het proces.

0 commentaren